Rólunk

 Jelölőbizottsági tájékoztató! 


Felhívjuk a horgásztársak figyelmét, hogy 2018 december 28-án megtartott vezetőségi ülésen meghozott határozat alapján az V. számú tavon 2019 december 31-ig TILOS ragadozó halra horgászni! Részletek…

Megértésüket köszönjük.

 Köszöntjük a Szajki Tavak Aranykárász KHE. hivatalos honlapján!

  Egyesületünk 1991-ben alakult, a IV. és V. számú tavak használatával, melyek a Hosszúperesztegi és Mikosszéplaki önkormányzatok tulajdonában vannak.
Szervezetünk célja:
Sport, sporthorgászat és annak feltételeinek megteremtése, természetvédelem, állatvédelem, környezetvédelem, valamint nevelés-oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés.

Szervezetünk fő feladata:
A kezelésében lévő IV-es és V-ös tavak, és környezetük, természeti szépségük megóvása.

Az egyesületi tagok, és a vendég napijegyes horgászok részére a kialakított stégen történő horgászás lehetősége olyan környezetben, ahol nem csak a horgászat szerelmesei, hanem családtagjaik is kellemesen tölthetik idejüket.

Egyesületünk mottója:
“…A kezelésünkben lévő tavakat és azok környezetét, mi csak bérbe kaptuk dédunokáinktól….”

  A Szajki-tavak kialakítását 1912-ben határozták el gróf Endrődy Sándor és Zierer Antal környékbeli birtokosok. Engedélyt végül 1931-ben kaptak Vas Vármegyétől, így kialakulásának dátumát is ez az év jelöli. A szükséges vizet a Csörgető ér felduzzasztásából nyerték, a tavakat gátakkal választották el egymástól. A 11 tó nyugati oldala Zierer Antal, míg keleti oldala gróf Endrődy Sándor tulajdonába tartozott. A Szajki-tavak melletti erdőkben a mai napSzajkitórendszerig megtalálhatóak a korabeli időkben gondosan telepített erdők egyes fái.
A Szajki-tavak számozása Hosszúpereszteg irányából kezdődik, egytől egészen tizenegyig. 1967-ben a középső (hatos számú) tó keleti oldalán került kialakításra a jelenleg is üzemelő strand tó. A mára hatalmassá nőtt, árnyékot adó lombkoronával rendelkező fák közül több is sok évtizedes szemlélője a környék fejlődésének. Ebben az évben kezdődött a hatos számú tó keleti partja közelében az üdülőtelkek parcellázása. A legelső építkezések már ebben az évben el is kezdődtek. Ezek a házak a strand bejáratától az egyes számú tó irányában az első utca északi oldalának elején találhatóak meg. A mai időkben a kettes-hármas-négyes-ötös számú tavak horgásztóként üzemelnek, a hatos számú a strand tó, míg a többi tó többségében halakat tenyésztenek.

 Őszintén reméljük, hogy a nálunk töltött napokra élményekkel gazdagodva tekintenek majd vissza, s vissza-vissza térnek hozzánk.

Szajki Aranykárász KHE Vezetősége